Constructorul german tatoneaza terenul pentru un roadster deosebit - BlueSport.
VW BlueSportEvident, celor de la VW le-a placut cum a fost primit pe piata modelul Scirocco, cu al sau design atipic fata de celelalte modele ale constructorului german, asa ca se pregateste un nou model destinat celor ce vor altceva. Este vorba de roadster-ul BlueSport, prezentat cu titlul de concept deocamdata. Au mai existat speculatii cu privire la o posibila productie de serie a lui BlueSport, dar acum este aproape o certitudine. VW BlueSportSpunem "aproape" deoarece VW nu a spus-o direct, ci a lasat se sa inteleaga acest lucru prin prezentarea unor noi detalii ale conceptului, plus o noua galerie foto. In mod normal, nu se insista cu un al doilea comunicat pentru un concept, asa ca este evidenta intentia germanilor de a aduce BlueSport in showroom-uri.
Productia de serie este sustinuta si de platforma tehnica, una reala, functionala, fara experimente neprobate pe sosea.
VW BlueSportMotorul lui BlueSport este unul de 2 litri, TDI, care produce 180 CP si emite foarte putine noxe, spun germanii, datorita unui sistem de convertoare catalitice foarte performant. Partea interesanta este ca propulsorul a fost montat in spatele celor doua scaune, asa ca distributia maselor pe punti este foarte echilibrata. VW BlueSportPropulsorul este cuplat la o transmisie DSG, cu 6 trepte, care transmite puterea rotilor spate. Acceleratia 0 - 100 km/h se face in 6,6 secunde, iar viteza maxima este de 226 km/h, in conditiile in care TDI-ul consuma in medie 4,3 litri/100 km. In oras, consumul poate fi redus cu 0,2 l/100 km datorita unui sistem ECO, format dintr-un modul start/stop si datorita recuperarii unei parti a energiei dezvoltate la franare. Daca tinem cont de rezervorul de 50 litri, autonomia masinii ajunge la aproximativ 1.150 km.
VW BlueSportNici aspectul practic nu a fost ignorat, chiar daca vorbim de un roadster. Portbagajul din partea din fata are un volum de 112 litri, iar la nevoie se poate apela si la spatiul cu un volum de 70 de litri de sub capota spate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.