Volkswagen ofera oficial modelul Golf Plus cu instalatie GPL.
VW Golf PlusConstructorul german a introdus in oferta versiunea alimentata cu GPL a modelului Golf Plus. Masina dispune de un propulsor pe benzina, de 1,6 litri si 98 CP, care poate fi alimentat si cu benzina, dar si cu GPL. Cand merge cu benzina, motorul cu 4 cilindri consuma, in medie, 7,5 litri/100 km. Consumul mediu de GPL este mai mare - 9,8 l/100 km.
VW Golf PlusGolf Plus Bifuel poate trece de la alimentarea cu benzina la cea cu GPL prin apasarea unui buton de la bord, iar germanii spun ca, la rularea cu GPL, se pot face economii de pana la 6,1 euro pentru 100 km, datorita pretului mai mic decat al benzinei, chiar daca nivelul consumului este mai mare.
Un alt avantaj consta in faptul ca rezervorul de benzina de 55 de litri si cel de GPL de 43 de litri (amplasat in spatiul rotii de rezerva) asigura o autonomie combinata de peste 1.000 km, in conditii in care numai pe baza unui plin de GPL se pot parcurge pana la 440 km.
VW Golf PlusNoul Golf Plus este mai mult un facelift discret al generatiei anterioare si nu preia prea mult din ideea de design a noului Golf VI. Blocurile optice au fost usor redesenate, ca de altfel si spoilerul fata, iar stopurile au primit un fundal mai deschis si doar atat. Usoare retusiri sunt vizibile la la spoilerul spate, stopurile de ceata fiind redimesionate.
Interiorul este practic cel al lui Golf Plus V, cu cateva imbuntatiri, cum ar fi volanul cu comenzi integrate, preluat de pe a sasea generatie Golf. Germanii spun ca la partea tehnica se mizeaza pe aceleasi propulsoare de pana acum, dar cu un consum mai redus de combustibil. In plus, noul Golf Plus renunta la cutiile automate clasice in favoarea celor DSG cu 6 sau 7 trepte - in functie de motorul la care sunt cuplate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.