Ford prezinta cel mai economic Mondeo, dotat cu un motor de 2 litri turbodiesel.
Ford MondeoFord a dezvaluit performantele celui mai nou model Mondeo din gama ECOnetic, acesta fiind si cel mai economic Mondeo de pana acum. Masina este echipata cu un propulsor turbodiesel, de 2 litri TDCi, care dezvolta o putere maxima de 115 CP. Mondeo ECOnetic afiseaza un consum mediu de 5,2 litri/100 km, consumul extraurban fiind de 4,4 l/100 km.
Ford MondeoMotorul este oferit pentru versiunea in 5 usi si pentru cea break si este cuplat la o cutie de viteze manuala, cu 6 trepte, ale carei raporturi au fost optimizate pentru reducerea consumului. De asemenea, Mondeo ECOnetic vine cu o suspensie mai joasa, deflectoare de aer si eleron spate pentru o mai buna aerodinamica.
Ford Mondeo
Soferul este ajutat sa obtina un consum minim si de un indicator de la bord care arata cand este momentul optim pentru schimbarea treptelor. Si pneurile sunt unele speciale, cu rezistenta redusa la frecare.
Cei de la Ford spun ca datorita acestui nivel al consumului, noul model ECOnetic are o autonomie teoretica de aproximativ 1.280 km.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.