Toyota a lansat in Romania doua noi modele de oras - iQ si Urban Cruiser.
Toyota iQNoul model de clasa supermini - iQ - masoara putin sub 3 metri lungime (2.985 mm). Adica este sensibil mai mic decat Toyota Aygo, care are 3,4 metri si cu doar jumatate de metru mai mare decat smart ForTwo. Ampatamentul masinii este insa de 2 metri datorita plasarii rotilor la extremitatile caroseriei. iQ este un model destinat strict deplasrailor urbane si mizeaza pe rational. Constructorul spune ca masina ofera 4 locuri, dar cele din spate ofera un spatiu extrem de redus si sunt recomandate in special copiilor.
Toyota iQIn Romania, cel mai ieftin iQ costa 13.031 euro (TVA inclus) si este echipat cu un motor de un litru, care dezvolta 68 CP. Cine doreste mai multa putere poate alege motorul de 1,3 litri si 100 CP, dar in acest caz pretul ajunge la 16.010 euro (TVA inclus).
Toyota Urban CruiserUrban Cruiser este un model interesant. Aminteste de un SUV, dar este conceput pentru oras, oferind tractiune pe o singura punte, dar si integrala. Oricum transmisia integrala este destinata in special rularii pe suprafete cu aderenta precara si nu excursiilor in off-road.

Toyota Urban CruiserDeocamdata doua propulsoare vor putea fi alese pentru Urban Cruiser. Motorul pe benzina are o capacitate de 1,33 litri si produce 101 CP, cuplul maxim fiind de 132 Nm. Propulsorul dispune de tehnologia Stop & Start, ceea ce ajuta la obtinerea unui consum mediu de 5,5 litri/100 km. Pretul acestui model porneste de la 15.725 euro, in Romania. Pentru cei ce prefera motoarele diesel Toyota propune un propulsor de 1,4 litri care dezvolta 90 CP si 205 Nm. Acesta este disponibil fie in combinatie cu tractiune pe puntea fata, caz in care consumul mediu este de 4,5 l/100 km, fie cu tractiune integrala, consumul mediu crescand in acest caz pana la 4,9 litri/100 km. Pretul masinii cu acest motor este de 21.580 euro. Ambele propulsoare sunt cuplate la o noua cutie de viteze manuala, cu 6 trepte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.