Juriul celei mai prestigioase competitii auto europene, Car of the Year, a desemnat candidatii pentru editia 2010.
Mercedes E-KlasseOrganizatorii Car of the Year au inceput deja pregatirile pentru editia 2010 a acestei competitii prin nominalizarea candidatilor. Nu mai putin de 30 de modele isi disputa cel mai ravnit titlu din industria auto, cu mentiunea ca, pe parcurs, s-ar mai putea adauga noi modele, care nu au fost inca lansate pana in acest moment.
BMW Z4Lista modelelor care intra in competitie a fost alcatuita dupa niste reguli clare, care se aplica in fiecare an. Astfel, pentru ca un model sa fie admis printre candidati, acesta trebuie sa fie lansat in anul 2009, sa fie prezent pe cel putin 5 piete europene, iar cifra de vanzari anuntata de producator sa fie peste 5.000 de exemplare anual.
Iata cei 30 de candidati pentru editia COTY 2010
BMW Z4 Lexus RX450h Seat Exeo
Chevrolet Cruze Mazda3 Skoda Yeti
Citroen C3 Picasso Mercedes E-Klasse Subaru Legacy
Ford Ka Mitsubishi Colt Suzuki Alto/Nissan Pixo
Honda Insight Nissan 370Z Toyota Avensis
Hyundai i20 Nissan Cube Toyota iQ
Hyundai iX55 Opel Astra Toyota Prius
Kia Sorento Peugeot 3008 Toyota Urban Cruiser
Kia Soul Porsche Panamera Toyota Verso
Land Rover Discovery Renault Scenic VW Polo

Opel InsigniaPana in luna septembrie mai pot fi inscrise modele, dar numai daca respecta conditiile de mai sus.
Anul acesta, titlul Car of the Year a revenit modelului Insignia de la Opel, care a castigat la doar un punct diferenta fata de ocupantul pozitiei a doua, noul Ford Fiesta. Pe locul 3 s-a clasat a sasea generatie a modelului VW Golf, dar la o diferenta de aproape 100 de puncte fata de Fiesta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.