Renault a investit in Romania 1,5 miliarde de euro de la preluarea Dacia, in 1999, si are, in prezent, 18.000 de salariati, generand alte 130.000 de locuri de munca in industria pe orizontala, se arata intr-un comunicat al Dacia.
Dacia Logan"In cei 10 ani care au trecut de la preluarea Dacia, Renault a investit in Romania 1,5 miliarde de euro, de aproape 10 ori mai mult decat se angajase initial. Uzina Dacia de la Mioveni a fost complet restructurata si modernizata, capacitatile de productie a vehiculelor, motoarelor si cutiilor de viteze au fost extinse, iar intreaga activitate a fost reorganizata in conformitate cu normele Renault", se mai arata in comunicat.
Dacia LoganGrupul Renault are in prezent 18.000 de angajati la Dacia si celelalte entitati din Romania si genereaza, pentru cei 800 de furnizori si reteaua sa comerciala, peste 130.000 de locuri de munca.
Platforma de la Mioveni a devenit cel mai important centru de productie din cadrul grupului Renault, aici fiind concentrate o uzina vehicule, cu o capacitate de 350.000 unitati/an, o uzina mecanica specializata in productia de motoare, cutii de viteze si transmisii, si cel mai mare centru logistic din cadrul grupului Renault.
Din 2006 a fost deschis cel mai important centru de inginerie al grupului Renault din afara Frantei – Renault Technologie Roumanie. Centrul de design al acestuia este singurul deschis de un constructor in Europa Centrala si de Est, iar din 2010 va deveni functional, in perimetrul orasului Titu, si centrul de testare ale carui lucrari de constructie sunt in derulare.
Dacia LoganProgramul X90, demarat in 2004 si devenit cunoscut in intreaga lume sub numele Logan, a dus la realizarea unei game cu cinci modele diferite. In cinci ani, vehiculele acestei platforme au fost comercializate pe 70 de piete ale lumii, dintre care in 60 sub marca Dacia. Totodata, dispozitivul industrial si logistic al grupului Renault din Romania alimenteaza in prezent toate uzinele care produc modelele Logan si Sandero in Maroc, Rusia, Iran, India, Brazilia, Columbia si Africa de Sud.

Citeste articolul integral pe Wall-Street


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.