Constructorul italian a anuntat ca, din cauza perioadei de criza de pe piata auto, a suspendat dezvoltarea versiunii GTA a modelului MiTo.

Alfa Romeo MiTo GTALa inceputul acestui an, Alfa Romeo a prezentat cea mai sportiva versiune a modelului MiTo. Numit MiTo GTA, modelul a fost arata cu titlul de concept, dar este evident ca masina era gata de productia de serie. Intre timp, italienii si-au schimbat pozitia si au anuntat ca renunta la dezvoltarea acestui model posibil doar pentru o perioada, pana cand piata auto isi mai revine, dar nu este exclusa nici renuntarea definitiva la MiTo GTA.

Conceptul GTA, prezentat in luna februarie
Alfa Romeo MiTo GTACu o caroserie extrem de agresiva, datorita in special spoilerului fata care integreaza o fanta de aerisire mult mai mare, si cu partea din spate dominata de difuzorul de aer cu doua tevi de esapament plasate central, GTA se prefigura a fi un hothatch foarte reusit, concurent serios pentru Mini Cooper S. Dealtfel, italienii anuntau ca suspensia este mai joasa cu 20 mm, fata de versiunea de serie si s-au facut eforturi pentru reducerea greutatii si a centrului de greutate. In acest scop s-a utilizat intensiv aluminiul pentru sistemul de franare, la nivelul suspensiilor si a unei parti a componentelor sasiului. La nivelul caroseriei se remarca plafonul confectionat integral din fibra de carbon.
Alfa Romeo MiTo GTAToate aceste modificari sunt sustinute cu un propulsor de exceptie. Dezvoltat de Fiat, motorul are doar 1,8 litri, dar dezvolta 240 CP, cu ajutorul unui turbocompresor, al aprinderii TwinSpark si al unei gestiuni electronice calibrate special pentru performanta.

Faptul ca MiTo GTA Concept era foarte aproape de serie se vede cu ochiul liber, la nivelul caroseriei, italienii prezentand atunci si un clip video cu masina pe circuit.

Sursa: WCF via Imotor


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.