Cineva a incercat, nu pe Transfagarasan, ci pe un drum asemanator, cu ajutorul unui sistem oferit de Mercedes.

Modelele premium reprezinta un conglomerat de tehnologii, care tin de confort si siguranta. Sunt foarte multe, unele poate par chiar inutil de sofisticate, dar nu este asa. Au rolul lor si dezvoltarea acestora costa foarte mult. La inceput sunt oferite pe modelele din clasa de lux, dar dupa ceva timp incep sa "coboare" si la modele situate mai jos in gama.

Mercedes - Night View Assist PlusIn clipul video de mai jos puteti vedea un astfel de sistem, testat de cei de la Motor Trend. Este vorba de Night View Assist Plus, sistem de siguranta oferit de Mercedes initial pentru S-Klasse. Acum se poate opta pentru acesta si pe berlina de clasa mare E-Klasse. Practic, Night View Assist Plus utilizeaza o camera cu infrarosu, care afiseaza (alb-negru) drumul pe display-ul central al masinii. Este utilizat noaptea, atunci cand este folosita faza scurta si are rolul de a arata detalii ale drumului din fata masinii, in conditii de luminozitate naturala scazuta si atunci cand soferul ar putea fi orbit de farurile masinilor care circula din sens invers. In plus, are o functie speciala, care detecteaza pietonii de pe drum, caz in care atentioneaza soferul prin "afisarea acestora pe display".

Mercedes Night View Assist PlusLa prima vedere esti tentat sa spui ca nu pare extraordinar de util, atat vreme cat te bazezi pe lumina farurilor. Dar este si ne-o arata testul extrem al celor de la Motor Trend. Acestia au ales trecatoarea Stelvio, unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume, situat in Alpii italieni, pentru un test la limita al sistemului Night View Assist Plus. Au acoperit farurile masinii si s-au bazat doar pe afisajul alb-negru de pe monitorul din bord al camerei cu infrarosu, pentru a parcurge acest drum extrem de virajat si periculos, chiar si in conditiile in care mergi noaptea, cu farurile aprinse. Singura masura de siguranta a fost comunicarea cu o alta masina, situata in fata celei de test, pentru a exista certitudinea ca nu vine nici un alt vehicul din sensul opus.

Sursa: MotorTrend

Urmariti clipul video si incercati sa va imaginati la volan, pe al nostru Transfagarasan, cu luminile stinse!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.