Ministrul german de externe, Frank-Walter Steinmeier, a discutat cu omologul sau american, Hillary Clinton, despre viitorul diviziei europene Opel, a grupului General Motors (GM), au anuntat autoritatile germane, citate de AFP.

"Steinmeier si Clinton au discutat la telefon ieri seara la ora 22.00" (23.00 ora Romaniei), a anuntat Ministerul Afacerilor Externe intr-un comunicat, potrivit NewsIn.

sigla GMSteinmeier a subliniat ca "interesele Germaniei in acordarea garantiilor ar trebui sa fie luate in calcul in toate deciziile viitoare referitoare la Opel", a transmis ministerul.

Ministrul german a cerut luarea cat mai rapida a unei decizii care sa permita supravietuirea tuturor fabricilor Opel si pastrarea pe termen lung a numarului maxim posibil de locuri de munca in Germania.

Steinmeier a adaugat ca, dupa multe luni de negocieri intensive, este timpul sa fie luata o decizie, salariatii Opel avand dreptul sa stie clar daca au perspective credibile de a-si pastra locurile de munca.

"Hillary Clinton a raspuns ca va prezenta punctul de vedere al guvernului german in cadrul administrateii americane", mai precizeaza comunicatul.

Berlinul isi anuntase deja sambata profunda dezamagire cauzata de lipsa unei decizii din partea General Motors pentru una dintre cele doua oferte primite pentru preluarea Opel, din partea prducatorului de piese auto Magna si a holdingului belgian RJH.

Citeste articolul integral pe Wall-Street


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.