Constructorul auto american General Motors nu mai vinde marca germana Opel grupului canadian Magna, ca urmare a imbunatatirii mediului de afaceri si a faptului ca va incerca sa restructureze divizia europeana, decizie ce a nemultumit profund autoritatile germane, relateaza AFP.

GM"Avand in vedere ameliorarea mediului de afaceri pentru GM din ultimele luni si importanta diviziilor Opel/Vauxhall pentru strategia internationala a grupului, consiliul administrativ a decis sa pastreze Opel, urmand sa inceapa restructurarea operatiunilor din Europa cat mai repede", au spus reprezentantii GM.

Constructorul "va prezenta urgent planul de restructurare in Germania si in tarile implicate si spera ca acesta va fi considerat favorabil", a declarat directorul general al GM, Fritz Henderson.

Opel AstraSolutia finala a fost considerata "cea mai stabila si mai rentabila pentru a asigura evolutia Opel/Vauxhall pe termen lung".

GM a mai precizat ca restructurarea vizeaza reducerea costurilor cu pana la 3 miliarde euro, potrivit NewsIn.

Ministrul german al economiei, Rainer Bruderle, a declarat miercuri ca General Motors are un comportament "absolut inacceptabil", dupa decizia grupului american de a incheia negocierile cu Magna.

Ministrul vrea ca "General Motors sa prezinte cat mai curand posibil planurie de restructurare" prevazute pentru Opel, divizie ce are patru uzine in Germania, a mai spus acesta inaintea unei reuniuni ministeriale in care se va discuta si dosarul Opel.

Bruderle a subliniat ca anuntul General Motors este "inacceptabil fata de salariati, cu opt saptamani inainte de Craciun", mai ales in contextul in care grupul american a anuntat ca este gata sa realizeze o serie de reduceri salariale.

Citeste articolul integral pe Wall-Street


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.