Un studiu efectuat pe aproximativ 840.000 de automobile operate de cele mai importante 50 de companii de leasing din Marea Britanie a plasat BMW pe prima poziţie n topul fiabilităţii - performanţă reuşită pentru al doilea an consecutiv. Această distincţie vine după ce n primăvară Automobil Club German (ADAC) recompensa marca german pentru fiabilitate după un studiu similar care includea peste 400 000 de intervenţii de asistenţă.

BMW X!Studiul de fiabilitate FN50, realizat de Fleet News şi de consultanţii financiari Grant Thornton şi care acoperă 840.000 de automobile, a cerut companiilor de leasing să catalogheze fiabilitatea în funcţie de numărul de defecţiuni ale fiecărui model din flota lor. Majoritatea automobilelor evaluate în studiu fac parte din flote corporate, sunt utilzate în regim intens în orice condiţii şi acoperă distanţe peste medie. Aceasta, alături de numărul mare de automobile urmărite în studiu, reprezintă o bază foarte elocventă pentru măsurarea fiabilităţii.
Alături de titlul de “Cea mai fiabilă marcă”, constructorul german a avut două modele clasate între primele cinci, prin BMW Seria 3 (locul al doilea), BMW Seria 5 (locul al cincilea). De asemnea MINI a obţinut poziţia a opta.

BMW X1Stephen Briers, editor la Fleet News, a declarat: "Acestea este unul dintre cele mai mari studii privind fiabilitatea automobilelor şi analizează o piaţă unde maşinile sunt supuse unora dintre cele mai dificile condiţii de testare. În consecinţă, simpla prezenţă în acest clasament este o realizare deosebită. Totuşi, pentru a fi numit cel mai fiabil automobil este o mărturie clară a muncii asidue şi a angajamentului din partea unui constructor de a produce automobile pe care oamenii de afaceri din Marea Britanie să se poată baza în fiecare zi".

Steve Chater, Director Operaţiuni BMW Group Marea Britanie, a spus: "Sunt deosebit de încântaţi că am câştigat acest premiu pentru că Studiul de Încredere FN50 este bazat pe date clare, nu pe opinii sau pe interpretări. Afacerile companiilor de leasing au la baza informaţii extrem de clare cu privire la performaneţele automobilelor pe care le închiriază, aşa că, atunci când ei spun că eşti fiabil, nu există nici o urmă de îndoială. După ce am câştigat numeroase premii de mediu în anii trecuţi pentru strategia EfficientDynamics, este impresionant să vezi că suntem lideri într-un alt domeniu-cheie al experienţei dreptului de proprietate".

Rezultatele studiului FN50

Cel mai de încredere constructor auto
1. BMW
2. Honda
3. Audi
4. Toyota
5. Volkswagen
6. Mercedes-Benz
7. Ford
8. Mazda
9. Nissan
10. Skoda

Cel mai fiabil automobil
1. Honda Civic
2. BMW Seria 3
3. Honda Jazz
4. Honda Accord
5. BMW Seria 5
6. Audi A4
7. Mercedes-Benz C-Class
8. MINI
9. Toyota Avensis
10. Volkswagen Golf

Sursa: BMW


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.