Omul de afaceri Ion Tiriac a semnat pe 13 noiembrie acordul comun prin care Daimler preia participatia de 49% detinuta de Grupul Tiriac in cadrul Mercedes-Benz Romania SRL, potrivit importatorului auto.

Astfel, Daimler AG devine unicul asociat al Mercedes-Benz Romania SRL. “Mercedes-Benz Romania SRL este in totalitate o societate subsidiara apartinand si fiind detinuta in totalitate de Daimler AG”, au spus reprezentantii companiei.

In urma cedarii partilor sociale detinute in cadrul Mercedes-Benz Romania SRL, Grupul Tiriac se retrage din activitatea de import a marcii germane, ramanand insa partener activ in activitatea de distributie si service Mercedes-Benz in Romania.

Mercedes-Benz Romania SRL (initial DaimlerChrylsler Automotive Romania SRL) si-a inceput activitatea la 1 ianuarie 2007, ca urmare a constituirii parteneriatului intre Daimler AG (51%) si Grupul Tiriac (49%).

Mercedes-Benz Romania a fost in 2008 pe pierdere, de la o marja de profit de 3,7% in 2007. Pierderea neta inregistrata de companie in 2008 depaseste 9 milioane de euro. In 2007, firma avea un profit net de 13,4 milioane euro.

Cifra de afaceri Mercedes a fost anul trecut de 394,7 milioane euro, in urcare cu 8,5% fata de anul 2007. In 2008, au fost livrate in Romania 7.881 de autoturisme Mercedes-Benz.

Citeste articolul integral pe Wall-Street


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.