Tiriac Autorulate, companie care comercializeaza masini rulate din august 2007, estimeaza anul acesta o cifra de afaceri in urcare cu 11%, la 14 milioane euro, de la 12,6 milioane euro in 2008.

Compania estimeaza anul acesta comercializarea a 1.400 de unitati, nivel atins si in 2008.

“Tiriac Autorulate a comercializat in primele 11 luni ale anului 1.300 autoturisme, estimarile noastre fiind atingerea unui numar de 1.400 de masini vandute si a unei cifre de afaceri de circa 14 milioane euro in 2009”, a declarat, pentru Wall-Street, Miodrag Stanoievici, director general Tiriac Autorulate.

Dacia Logan este cea mai vanduta masina din parcul Tiriac Autorulate.

“Ca o preferinta generala, s-a pastrat tendinta clientilor romani catre marcile germane si franceze, pe locul intai situandu-se insa marca nationala Dacia, prin modelul Dacia Logan. Clientii s-au orientat tot mai mult catre masinile aproape noi, cu o vechime de 1-3 ani, cu garantie, comercializate prin servicii de retail auto avantajoase, un pret bun, posibilitati de finantare prin credit si leasing, posibilitatea schimbului unui autoturism rulat mai vechi cu unul mai nou”, a adaugat Stanoievici.

Circa 70% dintre romani au cumparat masini cash, din cauza restrictiilor la finantare.

“Caracteristica generala a anului 2009 a fost restrictionarea accesului la finantarea auto, atat pe credit, cat si pe leasing. Din totalul autoturismelor comercializate, 70% au fost vandute pe cash, 28% pe leasing si 2% pe credit”, a mai spus oficialul Tiriac Autorulate.

Compania ofera doua posibilitati pentru vanzarea autoturismelor, posibilitatea de buy-back - clientul doar isi vinde masina....

Citeste articolul integral pe Wall-Street


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.