Chevrolet anunta stabilirea de parteneriate cu companii de utilitati din California pentru Studiul utilizarii autovehiculelor electrice si al infrastructurii.

Chevrolet a anuntat recent, in cadrul salonului auto international de la Los Angeles, faptul ca autovehiculul electric Volt cu autonomie extinsa va fi disponibil spre sfarsitul anului viitor in California, cea mai mare piata de autovehicule noi din S.U.A, urmand apoi alte piete importante din diferite regiuni ale Statelor Unite ale Americii.

Chevrolet VoltChevrolet a incheiat parteneriate si cu trei companii de utilitati din California si Institutul de cercetare a energiei electrice (EPRI), in cadrul dintr-un program extins de demonstrare in practica si de cercetare care are ca obiectiv familiarizarea clientilor cu autovehiculele electrice, cu tehnologia avansata de electrificare a acestora si stabilirea unor programe pentru incarcarea cu energie a autovehiculelor, pentru a veni in sprijinul clientilor. General Motors conduce programul avand la dispozitie o suma de peste 30 de milioane de dolari din fondurile asigurate prin Planul american de Revenire si Reinvestire (American Recovery and Reinvestment Act), in cadrul Initiativei pentru electrificarea transportului, administrata de Departamentul american al energiei.

California reprezinta in mod natural cea mai importanta piata pentru modelul Volt. Pe langa faptul ca este cea mai mare piata de automobile, californienii sunt primii interesati sa adopte tehnologiile inovatoare?, a declarat Brent Dewar, vice?presedinte al GM, Global Chevrolet Brand.

Chevrolet VoltInceperea productiei modelului Volt este programata pentru sfarsitul anului 2010. Preturile nu au fost anuntate. Primele piete de lansare a modelului Volt, inclusiv California, vor avea un rol esential in validarea disponibilitatii pietei de vanzare cu amanuntul fata de autovehiculele electrice. GM colaboreaza cu principalele companii de utilitati din intreaga America de Nord in pregatirea din timp a fiecarei piete regionale inainte de lansarea pe piata de vanzare cu amanuntul. Chevrolet va incepe livrarea modelului Volt in Europa inainte de sfarsitul anului 2011.

Chevrolet VoltIn contextul programului de cercetare si demonstrare, Chevrolet va pune la dispozitia participantilor un numar de peste 100 de autovehicule Volt, ce vor fi utilizate timp de doi ani in cadrul parcurilor auto ale acestora. De asemenea, Chevrolet va utiliza tehnologia telematica OnStar pentru colectarea datelor referitoare la performantele autovehiculelor si la reactiile soferilor, ce vor fi transmise Departamentului american al energiei si apoi vor fi utilizate pentru imbunatatirea experientei clientilor in timpul utilizarii noii tehnologii.

Chevrolet VoltDeoarece modelul Volt este creat pentru a putea fi incarcat cu energie in mod comod oriunde, programul include si construirea a peste 500 de statii de incarcare pentru rezidenti, companii si publicul larg. Aceste statii de incarcare vor fi utilizate pentru a oferi mai multe informatii despre instalatie, procesul de alimentare a autovehiculelor si pentru a afla reactia clientilor fata de aceasta experienta.

Wayne Brannon, presedinte si director executiv la Chevrolet Europa, a declarat: "Suntem foarte emotionati de anuntul facut astazi. Informatiile si cunostintele rezultate din activitatile si parteneriatele desfasurate
in California vor fi extrem de valoroase pentru noi pentru realizarea planurilor de lansare a modelului Chevrolet Volt si distributia acestuia in Europa.
"

Chevrolet VoltModelul Chevrolet Volt este un autovehicul electric care depaseste limitele. A fost proiectat sa parcurga pana la 60 de kilometri fara benzina si fara a produce gaze de esapament. Atunci cand bateria litiu-ion a modelului Volt se descarca, intra imediat in actiune un motor/generator, pentru a asigura functionarea fara intrerupere si a extinde autonomia la peste 500 de kilometri, pana la urmatoarea alimentare cu combustibil sau oprire pentru reincarcarea acumulatorului.

Dar modelul Volt reprezinta mai mult decat sistemul sau avansat de propulsie electrica. Gratie restului tehnologiei care nu se refera la acumulator, modelul Volt duce personalizarea, feedback-ului si interactiunii la alt nivel.

"Contorul pentru eficienta" al modelului Volt, situat pe panoul de instrumente digitale, asigura soferuluifeedback in timp real cu privire la eficienta conducerii. Sistemul de incalzire si racire are trei moduri de eficienta, iar activarea butonului ?Green Leaf? (frunza verde) al modelului Volt asigura accesul la informatii referitoare la Fluxul de putere, Alimentarea si Energia autovehiculului. Soferul va avea posibilitatea sa seteze programul de incarcare din interiorul autovehiculului sau de la distanta, in functie de ora sau cost, modelul Volt fiind dotat chiar si cu un sistem ce ofera soferului indicatii audio si vizuale referitoare la pornirea sau oprirea autovehiculului sau la activarea incarcarii cu energie.

Sursa: Opel


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.