Vanzarile de masini noi in Germania ar putea scadea cu 25% anul viitor, comparativ cu 2009, din cauza lipsei programului de reinnoire a parcului auto, potrivit Asociatiei Constructorilor Auto germani (VDA).

Asociatia Constructorilor Auto germani estimeaza ca anul viitor vanzarile de masini noi vor incepe sa scada in Germania. “Piata auto germana va fi slaba in 2010”, a declarat intr-o conferinta Matthias Wissmann, presedintele Asociatiei Constructorilor Auto germani.

In iulie, seful Seat din Germania, Rolf Dielenschneider, estima o scadere de 30% pentru piata auto germana in 2010.

Vanzarile de masini noi in Germania au crescut cu 20% in noiembrie, fata de aceeasi luna din 2008. In primele 11 luni au fost comercializate 3,6 milioane de unitati pe piata germana, cu 25% mai mult fata de aceeasi perioada din 2008.

Germania este cea mai mare piata europeana pentru vanzarile de masini noi. Programul Rabla a fost in 2009 cel mai generos in Europa, cu circa 5,5 miliarde euro, guvernul german oferind o prima de casare de 2.500 euro, in schimbul unei masini de peste noua ani vechime.

Banii pentru acest program in Germania s-au terminat in septembrie, insa vanzarile au continuat sa creasca ca urmare a comenzilor din primele 9 luni.

In Germania, principalii beneficiari ai cresterii au fost constructorii straini, precum Renault/Dacia, Fiat si Hyundai.

Sursa: Wall-Street


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.