Ferrari a prezentat un model nou, creat intr-un singur exemplar, la cererea unui client american.

Ferrari P540 Superfast ApertaFerrari P540 Superfast Aperta nu este deloc un Ferrari obisnuit. Este unicat, nu va fi produs in serie si apartine unui american, care a colaborat cu cei de la Ferrari si - pentru suficient de multi bani - a obtinut Ferrari-ul lui, asa cum sustine.

Ferrari P540 Superfast ApertaOmul care si-a luat in primire bijuteria se numeste Edward Walson si este fiul lui John Walson, cel care a inventat televiziunea prin cablu. Edward spune ca este pasionat de design, iar modelul Ferrari P540 Superfast Aperta este implinirea unui vis - acela de a avea un Ferrari unicat, desenat conform dorintelor lui. Americanul i-a abordat pe cei de la Ferrari anul trecut, iar departamentul de Proiecte Speciale al constructorului italian a lucrat in colaborare cu clientul pentru a creat acest model, timpul de executie, de la primele schite si pana la masina complata fiind de doar 14 luni.

Designul este inspirat dupa cel al unui alt Ferrari, creat de Carrozzeria Fantuzzi, in 1968, special pentru filmul Toby Dammit.

Ferrari P540 Superfast ApertaFerrari P540 Superfast Aperta utilizeaza platforma tehnica a modelului 599 GTB, a fost desenat de Pininfarina si contruit in Maranello. Italienii au folosit mult fibra de carbon la constructia caroserie, astfel incat, desi masina este un roadster si a fost necesara ranforsare suplimentara, greutatea nu este decat cu 20 kg mai mare decat la un 599 GTB.

Motorul este un V12 de 6 litri care dezvolta 620 CP/7.600 rpm si 608/5.600 rpm. Ferrari nu a anuntat cifrele performantelor dinamice, dar a inclus in fisa tehnica valoarea oficiala a consumului mediu - 17,9 litri/100 km.

Ferrari P540 Superfast Aperta este complet omologat pentru circulatia pe drumurile publice, iar proprietarul a declarat la preluarea masinii ca aceasta este "cel mai special cadou de Craciun din viata mea".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.