Top Gear a testat primul supercar al celor de la Lexus. Si le-a placut, cu o singura exceptie.

Lexus LFABritanicii de la Top gear au pus mana pe noul Lexus LFA, primul supercar al celor de la Lexus. Cum era de asteptat, le-a placut bolidul japonez, pentru ca nu prea are ce sa nu-ti placa la el, dar au o alta parere despre pretul masinii. Sensibil mai scump decat al unui Ferrari 599 GTB.

Lexus LFAMotorul acestei masini este o realizare de exceptie din punct de vedere a performantelor. Vorbim despre un V10 aspirat, de 4,8 litri, care produce 560 CP/8.700 rpm si 480 Nm/6.800 rpm. Motorul este unul de turatie mare, limitatorul intervenind abia la 9.000 rpm. O cutie automata secventiala, cu 6 trepte transmite puterea puntii spate, iar LFA accelereaza de la 0 la 100 km/h in 3,7 secunde, viteza maxima fiind de 323 km/h.

Lexus LFALexus LFA va fi construit in doar 500 de exemplare, cu o cadenta de maxim 20 de masini pe luna. Motorul este asamblat manual, de un singur tehnician al carui nume va fi inscriptionat pe propulsor. Pretul pentru piata britanica pleaca de la 368.000 euro.

Exact pretul va fi cea mai mare problema a lui LFA, pentru ca e greu de crezut ca cineva ar alege LFA, chiar si daca acesta este foarte performant din punct de vedere dinamic, in locul unui model Ferrari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.