Constructorul francez ne arata o cu totul alta directie de design, prin intermediul unui concept.

Peugeot SR1 ConceptMasinile produse in ultima perioada de Peugeot au fost foarte apreciate, in primul rand datorita designului. Francezii au abordat o linie originala, destul de spectaculoasa incat sa atraga atentia tuturor celor care doreau ceva dinamic si care sa atraga atentia. Evident, elementul central a fost grila foarte mare, adoptata, proportional, pe toate modelele marcii.

Peugeot SR1 ConceptSituatia se va schimba radical incepand cu acest an. Poate si pentru ca nu mai putea largi grila masinilor, ca element central, dar si pentru ca era nevoie de o reimprospatare a stilului, cei de la Peugeot au decis sa abordeze un cu totul alt stil. Pe care il putem intui cu ajutorul conceptului SR1, probabil cel va traseaza liniile inlocuitorului modelului 407.

Peugeot SR1 ConceptNoul concept SR1 este un coupe, cu hardtop, extrem de dinamic ca stil, care renunta la grila masiva si vine cu un design general bazat pe rotunjimi sustinute de linii puternice. Habitaclul ofera doua locuri in fata, pe primul rand de scaune si unul in spate, pozitionat central.

Peugeot SR1 ConceptPlansa de bord este foarte clar a unui concept, in sensul ca nu prea poate fi imaginata in productia de serie la acest moment. Volanul aplatizat, comenzile minimaliste si ceasurile de bord inlocuite de display-uri futuriste nu pot fi oferite acum in serie.

Peugeot SR1 ConceptMasina este propulsata de un motor conventional, de 1,6 litri, pe benzina, turbo, care produce 218 CP. Puntea spate este antrenata de un motor electric de 95 CP, care face ca SR1 sa poata rula fara emisii de CO2, dar sa poata beneficia, cand este nevoie si de tractiune integrala. Puterea maxima de care poate dispune conceptul SR1 este de 313 CP, cand ambele propulsoare sunt la maximum de putere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.