Ford ar trebui sa produca 250.000 autovehicule pe an la Craiova peste un an si jumatate de acum incolo, aceasta fiind faza finala a achizitiei Automobile Craiova, a declarat ministrul finantelor, Sebastian Vladescu.

"Sper sa prind si finalul acestui proiect, cand Ford va produce 250.000 autovehicule pe an in Romania, ceea ce inseamna aport la PIB si la exporturile tarii. In 18 luni de acum incolo cred ca ar trebui sa ne gandim la asta", a spus Vladescu, dupa semnarea acordului dintre Ministerul Finantelor Publice (MFP), Ford si Banca Europeana pentru Investitii (BEI) pentru un imprumut de 400 milioane euro, potrivit NewsIn.

Imprumutul face parte dintr-o schema mai larga, de 600 milioane euro, din care 200 milioane euro pentru activitati ale Ford din Germania, legate de operatiunile companiei din Romania.

Statul roman a garantat 80% din valoarea imprumutul semnat joi sub acordul Comisiei Europene (CE) privind ajutorul de stat. Vicepresedintele Ford Europe pe probleme guvernamentale si legale, Wolfgang Schneider, sustine ca "fara aceasta garantie nu am fi avut posibilitatea de a lua acest imprumut".

Imprumutul BEI este destinat finantarii investitiilor in fabrica Ford de la Craiova, respectiv a facilitatilor si tehnologiei necesare pentru productia unui nou autovehicul clasa B "ce va incepe sa fie produs in viitorul apropiat" si productia modelului existent de autovehicul, precum si a unui nou model in viitor, conform comunicatului BEI.

Citeste articolul integral pe Wall-Street


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.