Skoda Octavia a primit un nou motor, cel mai mic din gama, dar care promite performante bune datorita supraalimentarii.

Skoda Octavia 1.2 TSIVW este unul dintre constructorii care insista cel mai mult pe conceptul "downsizing", adica reducerea cilindreei si compensarea prin supraalimentare. Iar germanilor le merge destul de bine, mai ales cu motorul de 1,4 litri TSI, care poate ajunge si la 170 CP.

Acum, VW a pus la punct un alt motor de cilindree redusa, pe care l-a montat pe noua generatie a modelului Polo, apoi a fost imprumutat la Skoda si face parte din paleta de motorizari a primului SUV al cehilor, Yeti.

Skoda Octavia 1.2 TSISkoda va folosi insa acest propulsor si pentru modelul Octavia. Desi Octavia este una dintre cele mai mari compacte, inginerii cred ca motorul isi va face suficient de bine treaba. Propulsorul de 1,2 litri, produce, cu ajutorul unui turbocompresor, o putere maxima de 105 CP si poate propulsa modelul Octavia in 10.8 secunde pana la 100 km/h. Consumul mediu oficial este de doar 5,7 litri/100 km.

Motorul este disponibil impreuna cu o cutie de viteze manuala, cu 6 trepte, in echiparea standard, dar optional se poate comanda cutia DSG cu 7 trepte. Propulsorul de 1,2 litri este disponibil atat pe versiunile hatchback si break ale Octaviei.

Skoda a anuntat ca de acum inainte noul motor de 1,6 litri TDI si 105 CP poate fi comandat si cu cutia de viteze DSG, cu 7 trepte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.