Toyota va retrage circa 10.000 de camionete pick-up de pe piata nord-americana pentru o defectiiune la arborele de transmisie, o noua problema de imagine pentru constructorul auto nipon, confruntat cu o serie neagra de probleme tehnice, care au dus deja la milioane de rechemari, potrivit AFP.

Toyota TacomaAstazi, un purtator de cuvant al grupului a declarat la Tokio ca este vorba de circa 10.000 de autovehicule, din care 8.000 de camionete model 2010 in SUA, 1.500 in Canada si circa 200 in Mexic, Hawaii si alte insule, scrie NewsIn.

Toyota TacomaPotrivit reprezentantilor Toyota, autovehiculele vor fi rechemate pentru a fi "inspectate", fiind necesara mai ales verificarea numarului de serie. Masinile care au trecute pe arborele de transmisie numere de identificare din doua serii "ar putea avea fisuri" ce ar putea duce la ruperea arborelui, a afirmat un purtator de cuvant al grupului japonez.

Toyota Tacoma

Noile retrageri se adauga celor peste 9 milioane de vehicule rechemate pe plan mondial de catre Toyota incepand cu toamna anului trecut, din care peste 6 milioane doar in Statele Unite, in special ca urmare a blocarii pedalei de acceleratie, dar si ca urmare a unor defectiuni la sistemul de franare.

In Romania, Toyota a anuntat in 9 februarie rechemarea in service a 12.500 de vehicule cu posibile defectiuni la pedala de acceleratie, costurile urmand sa fie suportate de companie.

Sursa: Wall-Street


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.