BMW a prezentat modelul M3 cu facelift si pachet de performanta.

Una dintre cele mai apreciate masini sport din lume a primit un upgrade estetic, sustinut si de unul tehnic, sub forma unui pachet de performanta destinat celor ce vor mai mult decat pana acum de la M3.

La nivel de design, bavarezii nu vin cu prea multe noutati pentru M3, doar stopurile spate fiind usor redesenate, la exterior, iar in habitaclu vor fi observate doar usoare retusuri.

BMW M3 Sport PackageIn schimb, pachetul de performanta, disponibil din primavara acestui an, este mult mai consistent si este disponibil doar pentru coupe si berlina. Garda la sol este coborata cu 10 mm, iar plusul de stabilitate obtinut astfel este gestionat mai bine printr-un program "Sport" revizuit. Se ofera si jante speciale de 19 inch. La nivel de design, se observa buzele d epsoiler din fibra de carbon, eleronul discret de pe capota portbagajului fiind tot din carbon.

BMW M3 Sport PackageO alta noutate consta in introducerea sistemului Stop/Start ca echipament de serie pentru toate versiunile de caroserie ale modelului M3. Teoretic, acesta este un echipament care nu-si prea are rostul pe o masina aflata la granita dintre sport si supersport. Dar bavarezii au reusit sa faca acest sistem sa conteze. V8-ul de 4,2 litri si 420 CP consuma cu 8 procente mai putin si afiseaza emisii reduse cu 24 grame CO2/km.

BMW M3 Sport PackageConsumul mediu al modelului M3 Coupe este acum de 11,2 litri/100 km in combinatie cu cutia cu dublu ambreiaj si 7 trepte si 12,4 litri/100 km daca motorul este cuplat la cutia standard, manual cu 6 trepte. Aceleasi valori sunt valabile si pentru sedan, iar M3 Convertible afiseaza un consum mediu de 11,5 l/100 km cu cutia cu dublu ambreiaj si 12,7 litri/100 km cu cutia manuala cu 6 trepte..


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.