Valentino Balboni vorbeste despre pasiunea sa pentru Lamborghini-urile cu tractiune spate. In timp ce conduce unul.

Lamborghini Gallardo LP 550-2 Valentino BalboniValentino Balboni a lucrat peste 40 de ani ca pilot de teste pentru Lamborghini. A condus toate modelele Lamborghini, iar italienii au fost extrem de multumiti de el. Ba chiar i-au dedicat o editie speciala, care-i poarta numele si care este facuta special dupa specificatiile sale.

Iar Balboni n-a cerut mult. Un singur lucru a vrut italianul. Ca masinile care-i poarta numele sa fie cu tractiune spate, in amintirea vremurilor trecute, cand Miura, Countach si Diablo mizau pe experienta soferului pentru a fi conduse la limita si nu pe tractiunea integrala sau electronica.

Asadar, Lamborghini Gallardo LP 550-2 Valentino Balboni se remarca prin tractiunea spate, dar si printr-o serie de modificari menite sa implice soferul mai mult in condusul la limita al masinii. In clipul urmator puteti observa satisfactia lui Valentino Balboni in timp ce se joaca putin cu singurul Lamborghini actual cu tractiune spate.


Lamborghini Gallardo LP 550-2 Valentino BalboniMasina fost creata pentru cei ce apreciaza in mod deosebit comportamentul tipic masinilor tractiune spate. In acest scop, s-au facut modificari substantiale la nivelul transmisiei e-gear, suspensia a fost reconfigurata, la fel si diferentialul spate, dar si sistemul ESP, care permite "unghiuri mai mari de drift in modul Corsa", dupa cum spun italienii. Motorul este acelasi V10 de 5,2 litri, iar puterea maxima furnizata este de 550 CP. Lamborghini Gallardo LP 550-2 Valentino Balboni accelereaza de la 0 la 100 km/h in 3,9 secunde, viteza maxima fiind de 320 km/h.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.