Volkswagen a anuntat crearea in cadrul grupului a diviziei de performanta "Volkswagen R GmbH".

Volkswagen RConstructorul german a operat, in cadrul grupului, o reorganizare care implica crearea unei noi divizii "Volkswagen R GmbH" aceasta urmand sa se ocupe de dezvoltarea modelelor de performanta cu sigla R, dar nu numai. In sarcina acesteia intra si vanzarea masinilor cu sigla R (deocamdata doua: Golf R si Scirocco R) si gestionarea/crearea pachetelor de design "R" pentru celelalte modele ale marcii. De asemenea, Volkswagen R GmbH se va ocupa si de accesoriile Volkswagen Exclusive.

Noua divizie are in "gestiune" doua modele veritabile R si anume Golf R si Scirocco R. Ambele impart acelasi motor, de 2 litri turbo, dar performantele difera.

Volkswagen Golf RNoul Golf R (33.294 euro, cu TVA inclus) vine cu o putere maxima de 270 CP, iar cuplul maxim este de 350 Nm/2.500 rpm-5.000 rpm. Tractiunea este integrala, 4Motion, asa ca eficienta este la cote inalte. Masina accelereaza de la 0 la 100 km/h in 5,7 secunde (5,5 secunde cu cutia DSG) si atinge o viteza maxima de 250 km/h. Consumul este la un nivel foarte bun comparativ cu vechiul R32, care, desi echipat cu un motor V6, era si mai slab din punct de vedere al puterii. Astfel, noul Golf R consuma, in medie, 8,5 litri/100 km, in vreme ce vechiul R32 avea nevoie de 10,7 litri, in acelasi regim.

Volkswagen Scirocco RScirocco R
are sub capota acelasi motor, dar cu puterea maxima setata la 265 CP. Spre deosebire de Golf R, Scirocco R are tractiune pe puntea fata, deci este de presupus ca va face deliciul celor care prefera sa piloteze o masina nu atat de riguroasa ca una cu tractiune integrala. Masina accelereaza de la 0 la 100 km/h in 6,5 secunde (6,4 secunde cu transmisia DSG) si atinge o viteza maxima limitata electronic la 250 km/h.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.