Constructorul suedez a reluat productia dupa ce a fost extrem de aproape de a disparea de pe piata.

Soarta Saab a atarnat de un fir de par, nu cu multe luni in urma. La finalul anului trecut GM tocmai anunta ca va inchide Saab pentru ca negocierile cu Spyker, cam singurul constructor interesat de preluarea marcii suedeze, au esuat. Era a doua oara cand se intampla acest lucru, iar lucrurile parea fara rezultat pentru suedezi.

Poate a fost sau nu o tactica din partea americanilor, dar important este ca Spyker a fortat o noua runda de negocieri si a avut castig de cauza. Constructorul olandez a acumparat marca Saab si activele acesteia, asa ca urmeaza o relansare a productiei. Relansare care a avut loc ieri, in conditiile in care GM oprise productia modelelor Saab, uzina din Trollhattan fiind fara activitate in ultimele 7 saptamani.

Primul model care a iesit de pe linia de productia dupa ce Spyker a cumparat Saab este un model 9-5, noua generatie, a carei lansare pe piata europeana urmeaza sa aiba loc peste cateva saptamani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.