Ford s-a trezit intr-o situatie delicata dupa ce noul RS500, cel mai puternic Ford de serie din Europa, s-a vandut in doar 12 ore.

Ford Focus RS500Ford are de dat niste explicatii, dupa ce s-a trezit intr-o situatie cel putin ciudata cu gestionarea vanzarilor noului Focus RS500, cel mai puternic model european produs de Ford. Masina, un hothatch impresionant, de 350 CP, va fi produsa in doar 500 de exemplare, astfel incat era de asteptat sa fie foarte cautata.

Ford Focus RS500Totul a inceput cand Ford a prezentat noul RS500 mai devreme decat anuntase. S-au prezentat fotografiile, caracteristicile tehnice si s-a precizat ca nu se va depasi productia programata de 500 de exemplare. Faptul ca este o serie (strict) limitata se vede si din pozele in care pe consola centrala a fiecarui exemplar este trecut numarul masinii in cadrul celor 500 de unitati.

Ford Focus RS500Desi nu s-a spus nimic despre nivelul pretului (unul consistent, pe masura performantelor, probabil peste 40.000 euro), showroom-urile au fost luate cu asalt, pentru rezervari. Fie facute direct la dealeri, fie prin telefon, cele 500 de exemplare ale noului RS500 s-au epuizat in doar 12 ore de la prezentarea masinii.

S-a ajuns chiar la faze destul de comice, in care dealerii nu prea stiau despre ce masina este vorba, in conditiile in care Ford lasase discutiile organizatorice cu acestia pe mai tarziu.

Acum, Ford trebuie sa explice cum de s-au rezervat deja toate exemplarele, in conditiile in care rezervarile trebuiau sa debuteze de luna viitoare. Si nu prea exista sanse ca productia lui RS500 sa fie majorata.

Ford Focus RS500Noul RS500, editie speciala care marcheaza sfarsitul productiei modelului Focus RS, este suficient de modificat incat sa aprinda pasiunea oricariu iubitor de hothatch-uri. Daca RS-ul normal are 305 CP, noul RS500 are acelasi motor de 2,5 litri, turbo, dar cu puterea marita la 350 CP. Masina accelereaza de la 0 la 100 km/h in 5,6 secunde si atinge o viteza maxima de 263 km/h. Exteriorul nu difera notabil de cel al RS-ului de 305 CP, dar culoarea negru mat ii schimba total prezenta.

Sursa: Autocar via WCF


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.