Toyota se confrunta cu alte probleme de siguranta si a trebuit sa opreasca vanzarile unui SUV Lexus.

Lexus GX 460Constructorul japonez a inceput treptat sa-si revina dupa bombardamentul mediatic referitor la rechemarile intarziate ale multor milioane de masini cu posibile probleme la pedala de acceleratie. Vanzarile nu merg deloc rau, sustinute si de promotii atractive, iar cateva studii au aratat ca nici masinile second hand nu si-au pierdut semnificativ din valoare ca urmare a acestui scandal.


Pe de alta parte, o noua (si importanta) problema a aparut la un test facut de Consumer Reports. Acestia au spus ca versiunea 2010 a SUV-ului Lexus GX460 prezinat pericol de rasturnare la manevrele bruste si au recomandat expres publicului sa nu cumpere acest SUV pana cand problema nu va fi rezolvata.

Lexus GX 460Consumer Reports a testat reactiile acestui SUV la schimbarile bruste de directie (un test standard, spun ei, pe care il fac tuturor masinilr pe care le testeaza). S-a constatat ca masina pierde aderenta puntii spate si intra intr-o supravirare care nu poate fi controlata eficient. Recatia este generata si de faptul ca sistemul ESP intervine cu o oarecare intarziere si ineficient pentru a corecta traiectoria in timp util.

Toyota a spus mai intai ca in testele lor masina s-a comportat bine, dar avand in vedere scandalul rechemarilor a revenit si a spus ca opreste vanzarea acestui model pana cand vor face propriile teste si vor identifica problema, daca este vreuna.

Sursa: WCF


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.