Se pare ca Ferrari renunta la propulsorul V12 pentru noul Ferrari Enzo si va apela la supraalimentare.

Ferrari EnzoFerrari are un program special pentru cele mai rapide masini de strada pe care le produce. Acestea sunt produse in editie limitata si se vand imediat, dar nu oricui. Clientii fideli si pasionati au prioritate la cumpararea masinilor. Lansarea unei noi generatii este un eveniment major pentru constructorul italian. Si iata ca Ferrari se pregateste de un nou model, pentru ca acestea sunt prezentate la un interval de aproximativ 10 ani (in general).

Ferrari EnzoNoul Ferrari Enzo (care nu va pastra neaparat acest nume) va fi aratat in 2012 si se pare ca vine cu schimbari majore la nivelul motoarelor. In acest moment, toate motoarele Ferrari (V8 si V12) sunt cu aspiratie naturala, de cilindree mare si turatie mare. Noul model va apela insa la un motor V8 de cilindree mai mica, dar cu doua turbocompresoare.

Ferrari EnzoFerrari n-a mai folosi de mult timp supraalimentare pentru motoarele sale, dar pasionatii isi amintesc ca italienii au avut masini supraalimentate foarte performante. Cea mai cunoscuta este F40, bolidul produs intre anii 1987 si 1992. F40, care a fost pentru ceva timp cea mai rapida masina de strada din lume, este echipat cu un V8 de doar 2,9 litri, care ajungea insa la o putere maxima de 478 CP, datorita celor doua turbocompresoare. Performantele acesteia sunt dictate si de puterea motorului, dar si de aerodinamica.

Ferrari EnzoInlocuitorul lui F40, modelul F50 a fost produs incepand cu anul 1995 si s-a preferat un motor V12 de 4,7 litri care produce 520 CP/8.000 rpm. Si succesorul acestuia, Ferrari Enzo este motorizat de un V12 de 6 litri, cu puterea maxima de 660 CP.

Sursa: Autocar


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.