Noul Seria 5 Touring combina versatilitatea cu sportivitatea si imaginea de marca. Ansamblul ar trebui sa fie irezistibil.

BMW Seria 5 TouringA patra generatie a modelului Touring din segmentul superior se impune prin eleganta si puterea designului, pin functionalitatea moderna de nivel premium si prin dinamica specifica marcii, toate acestea combinate cu o eficienta remarcabila. Confortul sporit si particularitatile de siguranta, care includ numeroase sisteme de asistare a conducatorului intalnite exclusive la BMW, dovedesc calitatile noului BMW Seria 5 Touring.

In Romania noul model este disponibil pentru comenzi. Primele livrari se vor face incepand cu luna septembrie. Preturi pentru Romania sunt urmatoarele (TVA inclus):
523i - 45.280 Euro
535i - 53.907 Euro
520d - 44.387 Euro
530d - 52.717 Euro

BMW Seria 5 TouringNoul BMW Seria 5 Touring se remarca prin designul unic al suprafetelor. Cu o capota lunga a compartimentului motor, console scurte, ampatamentul cel mai lung din segment, silueta prelunga si linia acoperisului inclinata mult spre inapoi, noul BMW Seria 5 Touring are o eleganta sportiva deosebita. Toate elementele de design accentueaza sportivitatea modelului.

BMW Seria 5 TouringGratie unui interior multifunctional si solutiilor inteligente de detaliu, noul BMW Seria 5 Touring este complet echipat pentru a indeplini cele mai diverse cerinte. Compartimentul de bagaje are un volum de 560 litri. Daca este nevoie, o crestere a capacitatii la un maximum de 1.670 litri este garantata de rabatarea spatarelor in raport 40 : 20 : 40, o caracteristica unica in segment. Unghiul spatarelor poate fi reglat la o inclinatie de pana la 11 grade. Spatarul poate fi rabatat prin folosirea a doua leviere de control aflate in interiorul compartimentului de bagaje, iar husa de spatiului de incarcare este coborata automat la inchiderea hayonului. Luneta, ce se poate deschide separat, oscileaza automat in sus la simpla apasare a unui buton, o alta caracteristica speciala a marcii.

BMW Seria 5 TouringCele mai avansate tehnologii de transmisie si suspensii asigura o sportivitate superioara si un nivel ridicat al confortului calatoriei. Sistemul optional Dynamic Driving Control permite celor de la volan sa regleze raspunsul suspensiei, al directiei, al motorului si cutie de viteze, precum si a sistemelor de asistare electronica. Noul BMW Seria 5 Touring dispune in dotarea standard de suspensie pneumatica pe puntea spate, care include si posibilitatea de reglare automata a garzii la sol. Adaptive Drive si Integral Active Steering sunt de asemenea disponibile in pachetul de dotari optionale.

BMW Seria 5 TouringNoul BMW Seria 5 Touring va beneficia inca de la lansare de doua versiuni de motoare pe benzina cu sase cilindri dispusi in linie, dar si de variante diesel cu patru, respectiv cu sase cilindri. BMW 520d Touring va fi propulsat de un motor turbo diesel cu patru cilindri, cu blocul motor din aluminiu si injectie directa Common Rail de ultima generatie. Propulsorul va dezvolta 135 kW/184 CP. Unitatea va fi echipata cu functia Auto Start Stop ca dotare standard, consumul mediu de combustibil este de 5,1 litri/100km, iar nivelul emisiilor CO2 va atinge 135 g/km in ciclul de testare EU, ceea ce va reprezenta cea mai buna valoare din segment.

BMW Seria 5 TouringMotorul cu sase cilindri dispusi in linie din echiparea modelului BMW 535i Touring - cu BMW TwinPower Turbo, High Precision Injection si VALVETRONIC - dezvolta o putere de 225 kW/306 CP. Nivelul maxim al puterii furnizate de propulsorul cu sase cilindri in linie din echiparea versiunii BMW 523i Touring este de 150 kW/204 CP. BMW 530d Touring dispune tot de un motor diesel cu sase cilindri dispusi in linie, dar care dezvolta 180 kW/245 CP. Datorita tehnologiei BMW BluePerformance, acesta respecta normele de emisii EU6. Toate versiunile noului BMW Seria 5 Touring indeplinesc in totalitate cerintele standardelor EU5.

BMW Seria 5 TouringToate versiunile noului BMW Seria 5 Touring sunt disponibile optional cu o transmisie automata BMW cu opt trepte. La fel ca si servodirectia asistata electric utilizata la toate variantele, aceasta are o contributie suplimentara la imbunatatirea eficientei automobilului in functie de model, masurile standard BMW EfficientDynamics cuprind recuperarea energiei la franare (Brake Energy Regneration), functia Auto Start Stop (BMW 520d), indicator al punctului de schimbare optim al treptelor de viteza, componente auxiliare electrice gestionate inteligent si control activ al flapsurilor de aerisire ai grilei radiatorului. O constructie inteligenta cu materiale usoare a fost utilizata la nivelul usilor, al capotei, al panourilor laterale din fata, al trenului de transmisie si al componentelor suspensiei, realizate din aluminiu.

Sursa: BMW


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.