Pasiunea naste monstri, in sensul bun al cuvantului. Un american a reusit sa-si duca GTI-ul la peste 320 km/h.

Este stiut faptul ca cei care au avut un GTI pe mana, renunta greu la acest "parinte" al hothatch-urilor pentru un alt model, desi in zilele noastre oferta este foarte bogata in segment.

Un american nu numai ca n-a renuntat la Golful GTI din 1997, dar a avut ambitia sa-l faca cel mai rapid si a reusit. Este adevarat ca masina nu mai este chiar cum a iesit pe portile uzinei.

Pentru a reusi sa atinga o asemenea viteza maxima, motorul masinii a suferit modificari importante. Este acelasi VR6, dar nu mai are 2,8 litri, ci a fost dus la o capacitate litrica de 3 litri. Cea mai importanta modificare consta insa in supraalimentarea motorului, care a dus puterea maxima la aproximativ 800 CP. Cutia de viteze a ramas in mare parte la fel, dar a fost inserat in diferential autoblocant, absolut necesar pentru a pune o asemenea putere la sol, prin intermediul puntii fata.

In rest, americanul a preferat aceeasi cutie de viteze, cu aceleasi raporturi. Pentru a reusi insa sa ajunga la o viteza de peste 300 km/h, a fost modificat raportul de transmisie al puntii.

Americanul si-a depasit insa asteptarile si a reusit sa atinga cu Golf-ul sau GTI de 13 ani o viteza maxima de 333 km/h.

Sursa: Autoblog


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.