In Europa, diferenta dintre cel mai scump litru de benzina premium si cel mai ieftin este de 1,07 euro, Romania fiind pe locul 5 in topul celor mai ieftini carburanti, potrivit ACE Auto Club Europa.

Cel mai scump pret la carburant este in Turcia, unde un litru de benzina premium costa 1,88 euro.

La celalalt capat al topului este Rusia, cu un pret de 0,81 euro (81 de centi) pentru un litru de benzina premium.

Pretul mediu in Europa pentru un litru de benzina premium este de 1,25 euro, iar cu 18 centi peste acesta este Germania, Finlanda si Suedia, cu un pret de 1,43 euro pentru un litru.

Cu 4 centi mai ieftin este carburantul in Austria, Ungaria, Elvetia si Slovenia, unde pentru un litru de benzina premium se plateste 1,21 - 1,22 euro.

Pentru realizarea analizei cu privire la pretul carburantilor in Europa, ACE a obtinut informatii din 38 de tari europene.

Pretul mai mic la carburant intr-o tara poate atrage turisti. Croatii spun ca austriecii sunt atrasi de tara lor intrucat pretul la benzina este mai mic decat la vecini, 1,17 euro pe litru, scrie croatiantimes.com.

Potrivit unui studiu din luna iunie, circa 18% din austriecii care pleaca in vacanta cu masina vor merge in Croatia.

De asemenea, cetatenii din Italia, Germania si Suedia, isi vor alimenta masinile in Austria la un pret mai mic decat in tara lor.

Afla topul preturilor pentru carburanti in tarile din Europa pe Wall-Street


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.