Auto 1 Iulie 2010 00:05
Cel mai puternic Mini din lume, al carui motor produce 3.500 CP va fi prezentat in Marea Britanie la festivalul d ela Goodwood.

Cummins, unul dintre cei mai mari producatori de motoare industriale a ales sa-si prezinte o noua creatie intr-un fel cu totul aparte. Mai ales cand este vorba de o prezentare in cadrul celebrei manifestari Goodwood - Festival of Speed.

Cummins prezinta in primul rand britanicilor un Mini, modelul original, complet supramotorizat. Micul Mini a fost dotat cu un motor urias, a carui putere l-ar face pe Bugatti Veyron sa-l invidieze. De vreo 3 ori.

Masina a primit de la Cummins un motor de 3.500 CP, amplasat intr-o bena facuta special pentru el. Propulsorul este unul cu o capacitate de 78 de litri, are 18 cilindri in V si obtine acest nivel impresionant de putere cu ajutorul a 12 turbocompresoare. Cuplul maxim este la un formidabil 14.000 Nm. Cantareste nu mai putin de 11 tone si este destinat utilajelor industriale care pot cara greutati de 360 tone.

Bineinteles ca micul Mini nu este functional cu acest motor, dar prezentarea este inedita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.