Auto 8 Iulie 2010 00:05
Chevrolet Volt se anunta deja un succes pe piata americana. Modelul cu propulsie electrica si generator pe benzina va fi produs in 10.000 de exemplare in 2011.

Saptamana trecuta, presedintele si directorul general al General Motors, Ed Whitacre, a anuntat adaugarea unor noi piete pentru lansarea modelului Chevrolet Volt, ca raspuns la interesul sporit manifestat in S.U.A. pentru noul autovehicul electric dezvoltat de companie.

Whitacre a confirmat faptul ca Volt va fi lansat initial pe sapte piete din interiorul Statelor Unite ale Americii. Mai tarziu in cursul acestui an, vanzarile cu amanuntul vor incepe in California, Washington, D.C., Austin, Texas si in New York. Autovehiculele Chevrolet Volt sunt asteptate la reprezentantele din Michigan, New Jersey, Connecticut, precum si la cele din Texas si New York, la inceputul primul trimestru al anului 2011.

Chevrolet Volt„Putem sa lansam autovehiculul pe piete atat de diferite precum Texas si New York deoarece Chevrolet Volt este adecvat atat pentru transportul urban, cat si pentru calatorii mai lungi, pentru verile din Austin si iernile din Manhattan”, a declarat Whitacre. „Volt poate fi utilizat ca autovehicul principal, oferindu-va libertatea de a conduce fara a consuma carburant si fara stresul planificarii fiecarei calatorii in functie de nivelul de incarcare al bateriei”.

GM a anuntat un plan de a produce 10.000 de autovehicule Chevrolet Volt pana la finalul anului 2011 si alte 30.000 de unitati in 2012, la fabrica Detroit-Hamtramck a GM din Michigan. Volt va fi disponibil in toate cele 50 de state ale S.U.A. in interval de 12 - 18 luni dupa lansarea initiala. Chevrolet doreste sa dezvolte un service cu acoperire nationala prin intermediul Atelierelor de service autorizate Chevrolet Volt in cele 12 - 18 luni de lansari la nivel national.

Chevrolet VoltPentru a sarbatori noile piete pentru lansare, autovehiculul Volt a pornit intr-o „Calatorie a libertatii”, cu un traseu care se intinde pe o lungime de 2.860 kilometri, plecand din Austin in data de 1 iulie. Autovehiculul s-a oprit in Little Rock, Ark., Nashville, Tenn., Washington, D.C. si Philadelphia inainte de a ajunge la destinatie, in New York, in data de 4 iulie, exact la timp pentru sarbatorile organizate de Ziua Independentei. „Calatoria libertatii” a demonstrat capacitatea unica a modelului Volt de a parcurge aproximativ 60 de kilometri cu alimentare exclusiv electrica, avand o autonomie totala de peste 500 kilometri, cu alimentare electrica continua, indiferent de viteza de deplasare.

Citeste si:
Prietenoase cu mediul inconjurator! Top 10 masini ECOLOGICE din 2015
PRIETENOASE cu mediul...

Sursa: Chevrolet


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.