Dacia Duster este al treilea model in topul vanzarilor de SUV-uri din Franta, iar asta le-a atras atentia publicatiilor franceze. Atat de mult, incat au testat franele masinii si au stabilit ca SUV-ul romanesc are probleme serioase la acest capitol.

La putin timp dupa ce olandezii au spus ca Duster 4×2 se poate rasturna in cazul unor manevre bruste de evitare, francezii de la Automobile Magazine spun ca Duster are probleme cu franele, adica afiseaza distante prea mari de franare.

In versiunea 4×2, SUV-ul Dacia a franat de la 100 km/h in 42 de metri, iar de la 130 km/h a avut nevoie de 70 de metri. Versiunea 4×4 a inregistrat rezultate si mai slabe, spun francezii. 46 metri de la 100 km/h si 75 metri de la 130 km/h. Automobile Magazine spune ca testul lor, certificat ISO, are niste norme conform carora o masina trebuie sa franeze de la 100 km/h in maxim 40 de metri si de la 130 km/h in maxim 70 de metri, o distanta mai mare fiind considerata periculoasa.

Pe de alta parte, francezii spun ca au testat masina doar cu pneurile Continental CrossContact, care sunt unele pentru aderenta redusa (Mud + Snow). Evident ca acestea nu pot oferi aderenta unora de sosea, pentru vara, in conditiile in care testul a fost facut pe uscat.

Pentru a nu parea tendentios, testul face referire si la alte masini care nu se descurca foarte bine la acest capitol. Una dintre ele este.... citeste continuarea pe Motorstory.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.