Auto 31 August 2010 00:05
Debutul pe piata si primele livrari ale noului BMW X3 in Romania sunt programate pentru sfarsitul acestui an.

Vor fi disponibile doua versiuni de motorizare - X3 xDrive20d cu propulsor diesel cu patru cilindri (184 CP) si BMW X3 xDrive35i cu propulsor pe benzina, cu sase cilindri dispusi in linie (225 kW/306 CP) cu pretul de plecare de 33.200 Euro fara TVA pentru versiunea diesel, respectiv 41.700 Euro fara TVA pentru versiunea pe benzina.

Noul model ofera o serie de premiere importante precum o tehnologie noua a suspensiei, cutie de viteze cu opt trepte care functioneaza impreuna cu sistemul Auto Start Stop sau sisteme de asistenta a conducatorului auto unice in segment precum Head-up Display sau sistemul cu trei camere video pentru asistare la mersul inapoi „Top View”. impreuna cu pachetul de tehnologii BMW EfficientDynamics, oferit standard, ambele motorizari disponibile la debut sunt o referinta in ceea ce priveste consumul de combustibil si performantele dinamice.
BMW EfficientDynamics: premiera pentru functia Auto Start Stop in combinatie cu transmisia automata.

Noul BMW X3 xDrive35i este echipat standard cu o transmisie automata cu opt trepte. Aceasta optiune, unica in acest segment deosebit de competitiv, este disponibila si pentru BMW X3 xDrive20d, ca alternativa la cutia de viteze manuala cu sase trepte oferita in echiparea standard. Transmisia automata este combinata in premiera cu functia Auto Start Stop. Atunci cand automobilul se opreste la intersectii sau in blocajele din trafic, motorul este deconectat automat. Imediat ce conducatorul ridica piciorul de pe pedala de frana, propulsorul reporneste.
Functia Auto Start Stop este disponibila standard si la modelul X3 xDrive20d cu cutie de viteze manuala.

Automobilul este echipat standard cu o serie de tehnologii BMW EfficientDynamics precum indicator al punctului de schimbare optim al treptei de viteza, Brake Energy Regeneration (recuperarea energiei la franare), EPS Electric Power Steering (servodirectie asistata electric), componente auxiliare electrice controlate inteligent sau pneurile cu rezistenta redusa la inaintare contribuie la scadere consumului de combustibil si a nivelului de emisii.

Citeste si:
Drive test: BMW X3 xDrive20d: Alpinist de sosea
Drive test: BMW X3 xDrive20d:...

Noul BMW X3 xDrive20d ofera acum performante mai bune si o eficienta sporita in comparatie cu oricare dintre competitori. Propulsat de un motor turbo diesel de 2,0 litri, cu patru cilindri, cu carter din aluminiu si injectie directa Common Rail, modelul atinge un maxim al puterii de 135 kW/184 CP la 4.000 rpm si un varf al cuplului de 380 Nm pe o plaja a turatiilor cuprinsa intre 1.750 si 2.750 rpm. Motorul dezvolta suficienta putere pentru a permite accelerarea de la 0 la 100 km/h in 8,5 secunde, cu o viteza maxima de 210 km/h. Cu un consum mediu de combustibil de 5,6 litri/100 km si un nivel al emisiilor CO2 de 149 g/km, BMW X3 xDrive20d stabileste noi standarde de eficienta in acest segment de piata. Noul BMW X3 xDrive20d cu transmisie automata reuseste aceeasi acceleratie, viteza maxima si consum de combustibil, dar cu un nivel al emisiilor CO2 de 147 g/km.

Citeste si:
Am petrecut o saptamana la volanul noului X3
Am petrecut o saptamana la...

Raspunsul spontan, caracteristicile de turatii inalte, liniaritatea deosebita si economia de combustibil caracterizeaza motorul din echiparea versiunii BMW X3 xDrive35i. BMW TwinPower Turbo, High Precision Injection si controlul variabil al supapelor VALVETRONIC au fost combinate pentru prima data la acest propulsor. Motorul de 3,0 litri furnizeaza un maxim de 225 kW/306 CP la 5.800 rpm, cu un varf al cuplului - 400 Nm - disponibil deja de la 1.300 rpm. Propulsorul permite ca X3 xDrive35i sa sprinteze de la 0 la 100 km/h in doar 5,7 secunde. Viteza maxima este de 245 km/h. BMW X3 xDrive35i ofera nu doar cele mai dinamice caracteristici, dar si cel mai bun consum si nivel de emisii pentru aceasta clasa de motoare. Consumul mediu in ciclul de testare EU este de 8,8 litri/100 km si nivelul emisiilor CO2 este de 204 grame per kilometru.

Citeste si:
...

Sursa: BMW


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.