Politia rutiera propune ca soferii incepatori sa nu aiba acces la masini mai puternice de 105 CP, pentru a reduce numarul accidentelor.

O alta propunere ciudata a politiei romane, facuta in numele reducerii accidentelor rutiere. Teoretic, avand in vedere cum se circula in Romania si cat de civilizati si responsabili sunt soferii romani, suna bina, nu? Practic insa, n-ar rezolva absolut nimic, plus ca n-am auzit sa mai existe o asemenea restrictie undeva in lume.

Sa vedem de ce..
Politia spune ca multe din accidentele rutiere (17%) sunt facute de cei cu mai putin de un an experienta in conducere. Asa ca propune ca incepatorii sa nu aiba dreptul de a conduce masini cu motoare peste 105 CP (sursa). Logica ma depaseste.. care este ideea? Sa nu mai conduca in viteza? Pai o masina de 105 CP poate ajunge la 180 km/h. Totul tine de cat de mult apesi pedala si unde o faci, nu de puterea motorului.

Presupunand ca as fi incepator, n-as avea dreptul sa... Citeste continuarea pe Motorstory.ro!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.