Volkswagen se gandeste sa opreasca productia unuia dintre cele mai populare motoare, cel de 1,4 litri TSI, spun jurnalistii de la Autocar.

Din cate imi amintesc eu, acest motor a dat cu adevarat startul downsizingului. Adica a aratat ca se poate obtine o putere mare dintr-un motor mic, supraalimentat. Asa s-a ajuns acum ceva ani ca un motor de 1,4 litri sa obtina, cu supraalimentare o putere maxima de 160 CP, in conditiile in care asemenea nivel de putere era obtinut doar de motoare de peste 2 litri. La vremea respectiva, pentru ca intre timp, tot mai multi constructori apeleaza la aceasta tehnologie.

Insa, acest motor de 1,4 litri TSI, pe care VW il ofera acum pe o mare varietate de modele din gama, in mai multe versiuni de putere, are o problema. A fost conceput din start foarte complicat (in sensul bun), adica dispune atat de un compresor mecanic cat si de unul turbo.

Cei de la Autocar spun ca nemtii se gandesc acum sa scoata din productie... citeste continuarea pe Motorstory.ro!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.