Incepand de acum, fiecare producator de masini trebuie sa echipeze masina cu lumini suplimentare, pentru circulatia pe timp de zi. Nu le confundati cu LED-urile

La nivelul Uniunii Europene s-a hotarat ca toate masinile noi comercializate in spatiul uniunii sa fie echipate cu lumini de zi. Masura a intrat in vigoare de doua zile.

Ce inseamna asta?

Stiti ca, acum, folosirea luminilor de intalnire (faza scurta) este obligatorie in afara localitatilor. Comisia europeana spune insa ca folosirea luminilor reduce numarul accidentelor rutiere, asa ca a hotarat ca masinile sa aiba lumini speciale, active in timpul zilei, permanent.
Asadar, producatorii sunt obligati sa monteze asemenea lumini, care nu pot fi oprite de sofer. Ele se aprind automat, la pornirea motorului. De ce sunt necesare? In primul rand pentru ca soferii sa nu mai “uite” sa... citeste continuarea pe Motorstory.ro!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.