Americanii n-au deocamdata probleme cu benzina, iar Ford isi permite sa inlocuiasca un motor diesel cu un V10 pe bezina. Care, culmea, este mai economic!

Imi place sa scriu despre cultura americanilor pentru masini si caracteristicile pietei lor, pentru ca produc multe momente hilare.

Ce vedeti voi mai jos este un Ford F-650. Ei ii spun “heavy duty truck” si da, e un mic monstru. De fapt, nici nu stiu cum sa-l incadrez. E clar mai mare decat un pick-up normal, dar parca e putin mai mic decat un camion veritabil. E o ciudatenie imensa, care le place traditionalistilor americani, care-si pot cara casa in spate prin concedii, dar care face fata si la munca de santier.

Ok, Ford F-650 costa cam 55.000 de dolari, o suma consistenta, iar Ford crede ca ar putea reduce putin pretul, pentru a impulsiona vanzarile.

Se spune ca pretul asta se datoreaza in primul rand motorului, un turbodiesel Cummins, de 6,7 litri, cu 6 cilindri in linie, care produce intre 220 CP si 360 CP. Cica motorul asta ar fi destul de scump si de aici pretul de peste 50.000 de dolari.
Cum sa scadem putin pretul?” se intreaba americanii. Simplu! Americaneste! Vor oferi Ford F-650 cu un nou... citeste continuarea pe Motorstory.ro (+ galerie foto).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.