Un nou concept Hummer, introdus in cadrul show-ului auto de la Detroit.

General Motors a anuntat ceea ce publicul interesat specula inca de la inceputul anului trecut: un nou concept Hummer, introdus in cadrul show-ului auto de la Detroit.

In iunie au inceput sa circule zvonuri despre intentiile companiei General Motors de a inlocui Chevrolet TrailBlazer cu un nou model Hummer. Numit H4, acesta se va alatura versiunilor H2 si H3 ale seriei. Productia lui H1 a fost intrerupta in vara anului trecut.

2010 vine cu Hummer H4Analistul Rebecca Lindland a declarat ca H4 "se va constitui probabil ca o versiune mai mica a modelului H3". Nu tocmai o veste buna pentru adeptii serpentinelor, care ar conduce mai degraba "marimea" unui Hummer si ar aprecia in primul rand aspectul sau "hulkian". Totusi, tentativele anterioare ale GM de a adapta structura SUV-urilor si pentru traficul "de oras" au culminat cu modelul H3. Ultimul proiect inca se bazeaza pe conceptul clasic, iar atentia este concentrata pe abilitatile sale off-road. Proiectat pentru categoria din care fac parte Jeep Wrangler si Toyota FJ Cruiser, micul "truck" a fost catalogat drept varianta Hummer cea mai eficienta si convenabila din punct de vedere financiar (pretul va incepe cam de la 25.000 $).

H4 este un "monstru" ceva mai mic, cu o lungime de sub 4.5 metri. Din nefericire pentru fanii Hummer, intre care si celebrul Arnold Schwarzenegger, modelul va fi disponibil in productia de serie abia spre anul 2010. Pana atunci, conform unor fotografii spion, producatorul auto va lansa un nou pick-up truck construit pe platforma lui H3, pentru 2009.

2010 vine cu Hummer H4General Motors planuieste de asemenea sa extinda linia Hummer cu inca doua prototipuri, potrivit unei surse citate de Automotive News: in 2007 este asteptat modelul H3 cu putere V8, iar pentru 2010 va fi disponibil un GMT-900 cu platforma H2.

Momentan, brand-ul Hummer se pozitioneaza foarte bine pe piata auto, astfel ca un portofoliu extins este exact ce i-ar trebui. Modelul H3 SUV, construit pe platforma Chevrolet Colorado si GMC Canyon, este liderul actual al vanzarilor, iar succesul sau in ciuda fluctuatiilor de pret al combustibililor, a determinat compania sa completeze seria cu noi concepte. Ofensiva Hummer continua asadar in directia Daimler Chrysler, cu competitorul H4 pentru Jeep Wrangler, care se va baza pe o platforma GMT-355 si va avea top si usi detasabile. Transmisia va fi Aisin cu 5 viteze, automata sau manuala, iar capacitatea va depinde de alegerea intre doua tipuri de motor: GM Vortec 3500 3.5L I-5 (242 HP) si GM Vortec 4200 4.2L I-6 (291 HP).

Foto: carwalls.com

Un articol de Alina Boicu


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.