Porsche prezinta a doua generatie a SUV-ului sau sportiv: noul Cayenne, mai perfomant, mai economic.

Porsche prezinta a doua generatie a SUV-ului sau sportiv: noul Cayenne, mai perfomant, mai economic.

Pe 24 februarie la Poiana Brasov a avut loc prezentarea pentru presa a noului Porsche Cayenne. La patru ani de la lansarea modelului, Dr. Ing. H.c. F. Porsche AG din Stuttgart, Germania, prezinta a doua generatie a SUV-ului sau sportiv. Noile modele Cayenne, Cayenne S si Cayenne Turbo au primit motoare mai puternice cu injectie directa de benzina. Acestea sunt cunoscute la Porsche sub numele de Direct Fuel Injection (DFI) si au un consum de benzina mai mic cu peste 8% (NEDC). In conditii reale de condus, este posibila o reducere de pana la 15%.

A doua generatie Porsche CayenneDupa ce Porsche a vandut mai mult de 150.000 de unitati ale modelului anterior Cayenne, Bernhard Maier, Directorul Porsche Germania, este increzator in succesul noului Cayenne: "Desi clientii nostri au aflat despre aceste modele doar prin intermediul rapoartelor de test pana acum, deja avem mai multe comenzi decat pentru orice alt model. Suntem convinsi ca noul Cayenne va improspata afacerea noastra in Germania".

Versiunea de baza a acestui SUV sportiv livreaza 290 CP, obtinuti din 3.6 litri si din sase cilindri dispusi in V (motorul vechi era de 3.2 litri si cu 40 CP mai putin). Cuplul motor al noului Cayenne a crescut de la 310 la 385 Nm. Masina poate accelera de la 0 la 100 km/h in 8.1 secunde si poate atinge o viteza maxima de 227 km/h. Modelul precedent realiza acelasi lucru in 9.1 secunde si atingea 214 km/h.

A doua generatie Porsche CayenneGratie injectiei directe de benzina si introducerii distributiei variabile Variocam Plus, Cayenne S, acum cu un motor V8 si mai mare de 4.8 litri, aspirat, produce un cuplu de 500 Nm (420 Nm inainte) si o putere de 385 CP, ceea ce reprezinta o crestere de 45 CP fata de modelul anterior. Aceste valori mai bune se transcriu intr-o acceleratie de la 0 la 100 km/h in 6.6 secunde si intr-o viteza maxima de 252 km/h. (Fostul model: 6.8 secunde si 242 km/h).

Performantele lui Cayenne Turbo sunt impresionante, cu o crestere de putere de 50 CP fata de vechiul model. Noul motor cu opt cilindri, ce dispune de doua turbocompresoare, produce 500 si are un cuplu maxim de 700 Nm (620 Nm inainte). Porsche Cayenne Turbo poate alerga de la 0 la 100 km/h in 5.1 secunde si atinge o viteza maxima de 275 km/h. (vechiul model: 5.6 secunde si 266 km/h).

A doua generatie Porsche CayenneCa si inainte, transmisia optima a puterii este asigurata de sistemul Porsche Traction Management (PTM) care in modul standard de operare o distribuie intre puntea spate si fata in raportul 62:38. Ambreiajul multidisc poate directiona pana la 100% din forta de tractiune pe fata sau spate in functie de necesitati.

Cayenne Turbo este echipat standard cu suspensia pneumatica Porsche Active Suspension Management (PASM). Aceasta poate fi completata acum cu noul sistem de stabilitate Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC). Acest sistem, disponibil optional pentru Cayenne si Cayenne S si in serie la Cayenne Turbo, limiteaza ruliul in viraje si il anuleaza in aproape toate situatiile de condus.

Astfel, Cayenne ofera imbunatatiri remarcabile in ceea ce priveste manevrabilitatea, stabilitatea directionala si confortul la rulare. In off-road, sistemul pemite articulatii maxime ale puntilor si imbunatateste tractiunea.

Porsche Stability Management (PSM) cu functia de asistare a franarii, sistem de stabilizare pentru rulota si sistem ABS pentru off-road este oferit standard la toate modelele. Aceste functii imbunatatesc viteza de reactie a franelor, reduc semnificativ oscilatiile care afecteaza vehiculele care tracteaza o remorca si optimizeaza performantele franelor pe teren cu aderenta scazuta. Mai mult, cu lumini active dinamice, farurile bi-xenon, oferite standard la Cayenne turbo imbunatatesc siguranta activa. Sistemul, care poate fi comandat optional si la Cayenne si Cayenne S, este activat imediat ce se atinge viteza de 3 km/h.

Pretul de baza pentru Porsche Cayenne este de 47.381 + tva €, in timp ce pentru Cayenne S este de 58.493 + tva €. Porsche Cayenne Turbo costa 95.576 + tva €. Pana in prezent au fost facute 37 comenzi pentru noul Porsche Cayenne (total pe toata gama de motorizari). Prima livrare a avut loc pe 24 febrarie, la lansarea oficiala a modelului in Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.