Al patrulea model din gama Logan va fi lansat in Brazilia spre finalul acestui an.

Al patrulea model din gama Logan va fi lansat in Brazilia spre finalul acestui an, inaintea lansarii europene programata pentru 2008, a declarat Luc Alexandre Menard, membru in comitetul executiv al Renault. Decizia apartine directorului executiv Carlos Ghosn, a spus Menard care a condus proiectul Logan inca de la inceput de cand fostul sef al executivului Renault, Louis Schweitzer, a prezentat masina in iunie 2004.

Noul model Logan va rula mai intai in Brazilia si apoi in EuropaLogan a fost initial gandit sa fie vandut pe pietele emergente, dar succesul masinii i-a determinat pe cei de la Renault sa il comercializeze si pe pietele mature din Europa de Vest. "Pe de o parte avem clienti in piete emergente care ne-au spus ca erau multumiti cu un model nou, dar s-au intrebat de ce nu il vindem in Europa, iar pe de alta parte noi il vindeam in Polonia, care era parte a UE, deci un dealer din Varsovia putea, cel putin teoretic, sa deschida un showroom Dacia pe Champs Elysee in Paris", a mai spus Menard potrivit NewsIn.

Programul "Contract 2009" al Renault prevede ca gama Logan sa aiba sase modele peste doi ani, iar in prezent modelul e asamblat in sase tari: Romania, Rusia, Columbia, Maroc, Iran si India. Anul trecut s-au vandut pe plan mondial 248.000 de unitati, iar capacitatea maxima de productie ar putea ajunge la 900.000 de masini anual. Gama Logan cuprinde in prezent trei modele: berlina, break-ul numit MCV si furgonul numit Logan VAN.

"Programul Logan va suferi o dubla dezvoltare: una a gamei si una in termeni geografici. in prezent, el e echilibrat si incepe sa castige bani. In 2009 vom fi in marja operationala de 6% stabilita prin programul Contract 2009", a spus Menard.

"Pentru a crea o masina cu pret redus, un constructor trebuie sa adopte o alta filosofie, nu cautam execelenta inginereasca, ci reducerea costurilor euro cu euro. Avem patru nai de know-how in domeniu, dar viitoarea generatie de Logan va trebui sa aduca iarasi ceva nou", a mai precizat Menard.

Sursa: wall-street.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.