Aflat in topul celor mai frumoase concepte auto ale anului trecut, Chevrolet Camaro revine in 2007 cu editia Cabrio.

Aflat in topul celor mai frumoase concepte auto ale anului trecut, Chevrolet Camaro revine in 2007 cu editia Cabrio.

Chevrolet Camaro soseste in editia CabrioCare este momentul demn de prezentat prin ridicarea cortinei la salonul de la Detroit, daca nu cel in care se dezvaluie o bijuterie de masina "all american", asa cum este Chevrolet Camaro Cabrio? Mai precis, cei de la GM au creat atmosfera unei prezentari de moda spectaculoase, unde au invitat cateva celebritati hollywoodiene, intre care Christian Slater si Vivica Fox, pentru a insoti iesirea la rampa a V.I.P.-ului pe patru roti.

Chevrolet Camaro soseste in editia CabrioNoul Chevrolet Camaro, o versiune retro a celei din 1960, a facut deja furori anul trecut la salonul de la Detroit, astfel ca GM a hotarat refabricarea modelului pentru anul 2009, fara prea multe modificari. Prin design-ul sportiv, in varianta oranj cu dungi gri, Camaro este un competitor interesant al nu mai putin celebrului Mustang, care ar trebui sa confirme pasiunea pe termen lung a americanilor pentru masinile retro puternice.

Chevrolet Camaro soseste in editia CabrioModelul preferat al colectionarilor, unul dintre cele mai populare coupe-uri inca de acum 30 de ani, imbina design-ul contemporan cu performanta remarcabila. GM a creat idolului Americii un interior sofisticat si eficient, care completeaza cu succes aerul sportiv al automobilului.

Chevrolet Camaro soseste in editia CabrioEd Welburn, vice presedinte GM, nu a avut nicio indoiala: "Cel mai bun sequel al popularului model Camaro de anul trecut, este fara indoiala un Camaro decapotabil." Acesta a declarat ca "milioane de oameni de toate varstele s-au indragostit de Camaro, o masina frumoasa care oferea performanta si putea rivaliza cu orice masina scumpa din Europa. Era totodata suficient de accesibila si de practica pentru a putea fi folosita zilnic".

Chevrolet Camaro soseste in editia CabrioMotorul V-8 din aluminiu cu 400 CP, transmisia manula cu sase rapoarte si sasiul sofisticat cu suspensie independenta sunt completate de aspectul impunator al conceptului, cu capota lunga si punte scurta, care exprima caracterul unei masini performante. Este prevazut cu tehnologie de economisire a combustibilului, iar habitaclul reflecta cateva elemente de design ale unor modele ca noul Corvette si avionul YF-22 care a inspirat formele ascutite ale aripilor.

Proportiile impresionante ale automobilului cu doua usi si liniile sale rigide dar elegante pastreaza in mod cert calitatile modelului saizecist si aduc aminte totodata de giganti precum Corvette sau masinile italiene Gran Turismo ale vremii.

Foto: carwalls.com

Un articol de Alina Boicu


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.