Subaru revine cu varianta updatata a modelul B9 Tribeca.

Tribeca B9 s-a ales cu o operatie de face-lift, ca urmare a vanzarilor nu tocmai satisfacatoare. Anul trecut au fost distribuite 18.000 de unitati, desi cifra estimata a fost de 36.000. In 2005, la debutul autoturismului din cadrul show-lui de la Chicago, opinia unanima a fost ca designerii au riscat in privinta exteriorului masinii. De la infatisarea in stil "ugly duck", Subaru trece printr-un proces de "vamping" si se prezinta cu un design mai conventional.

Lifting pentru Subaru B9 TribecaFarurile, stopurile si grila fata a masinii sunt principalele elemente vizate pentru modificari: logo-ul inaripat a fost inlocuit cu altul mai... "uman", farurile triunghiulare au devenit mai elegante, iar grila prevazuta cu bare orizontale are atasat noul logo Subaru. Aspectul retusat "aduce" cu Chrysler
Lifting pentru Subaru B9 TribecaPacifica: nu este special, dar are carisma. Constructorul japonez planuieste integrarea in forta pe piata europeana pentru Tribeca B9, de aceea este posibil ca modelul sa primeasca si un propulsor diesel. Conform Subaru, noul motor al masinii va asigura mai mult cu 10 - 15% economie de combustibil si va avea o capacitate de 3.6 l, fata de cei 3.0 l ai actualului motor Boxer.

Interiorul SUV-ului are un design placut si comod. Exista scaune pentru 7 pasageri, adaptabile automat. Suspensiile sunt de asemenea ajustate, pentru a oferi un balans soft al masinii si control after-shock mai bun, dupa parcurgerea unor suprafete accidentate.

Tribeca a obtinut punctajul maxim pentru siguranta (NHTSA) si 5 stele la testele de impact. Modelul din 2007 include sistemul Rollover Sensor, prin care este posibila detectarea eventualelor dezechilibre ale masinii si actionarea automata a airbag-urilor laterale.

Masina va fi prezentata la show-ul auto de la New York al acestui an si va aparea pe piata la jumatatea anului 2008.

Foto: carwalls.com

Un articol de Bogdan Pavel


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.