VW Polo BlueMotion, cel mai economic model Polo, a primit o noua serie de optimizari, care l-au facut si mai economic.

In cadrul gamei Volkswagen, cele mai economice modele dintr-o clasa poarta numele de BlueMotion. Deocamdata exista Polo BlueMotion si Passat BlueMotion, dar incepand cu aceasta toamna vom avea si versiunea Golf BlueMotion.

Aceste modele beneficiaza de o serie de pachete menite sa reduca consumul de combustibil si noxele, cum ar fi: modificari la motor, aerodinamica optimizata, filtre de particule etc.

VW Polo BlueMotion: 3,8 litri/100 km

Polo BlueMotion a fost lansat in vara anului trecut si reusea un consum de 3,9 l/100 km. Inginerii au considerat insa ca e loc de mai bine. Motorul turbodiesel de 1,4 litri, cu 3 cilindri, dezvolta 195 Nm si asta a permis adoptarea unor raporturi de transmisie mai mari. Aerodinamica a fost si ea imbunatatita, prin modificari de genul celei de la grila fata, rezultand un coeficient aerodinamic de 0,30. Polo BlueMotion ruleaza pe pneuri, speciale care permit o frecare mai mica cu suprafata de rulare, iar esapamentul dispunde filtru de particule, masura care a facut ca emisiile de dioxid de carbon sa ajunga la valoarea de 99 g/km.
Ca urmare a acestor modificari, consumul a scazut la valoarea de 3,8 l/100 km.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.