Intre 3 si 17 august se desfasoara raliul Transsyberia, unul dintre cele mai dure raliuri pentru masini de serie.

Startul a fost dat pe 3 august, din Piata Rosie din Moscova. Participantii au de parcurs un traseu foarte solicitant, in zone prea putin primitoare cum ar fi: Siberia, muntii Ural sau desertul Gobi. Peste 33 de echipaje s-au inscris in aceasta competitie, multe din ele utilizand masini Porsche Cayenne. De altfel, germanii au lucrat intens pentru apune la punct cele 24 de masini Cayenne, care au primit numele raliului: Transsyberia.

Noroi, teren accidentat si 7.100 km de parcurs: Transsyberia Rally
Deja o etapa a raliului a fost anulata de organizatori din cauza ploilor abundente, care au facut imposibila inaintarea masinilor, chiar daca acestea sunt adaptate traseelor offroad foarte dure.

Noroi, teren accidentat si 7.100 km de parcurs: Transsyberia Rally
Masinile Porsche din competitie sunt modele Cayenne S, preparate in asa fel incat sa reziste traseelor dificile, fara a fi insa modificate prea mult fata de cele de serie. Motorul V8 de 4,8 litri are aceeasi putere (385 CP), iar suspensiile sunt mai solide si beneficiaza de un pachet offroad (disponibil optional si pe modelele de serie).

Raliul dureza doua saptamani si se va incheia in capitala Mongoliei, Ulaanbaator.
www.transsyberia-rallye.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.