Chiar daca este deocamdata doar un concept, Opel Corsa Hybrid va deveni un concurent redutabil pentru VW Polo BlueMotion.

Ofensiva celor de la Opel pentru dezvoltarea masinilor foarte economice va putea fi admirata la Salonul Auto de la Frankfurt, unde capul de afis va fi conceptul Corsa Hybrid, masina al carei consum mediu se cifreaza la 3,75 l/100 km.

Opel Corsa Hybrid: 3,75 l/100 km

Corsa Hybrid se bazeaza pe modelul echipat cu propulsorul de 1,3 litri CDTI, cu cutie automata, dar dispune de un alternator/generator care este alimentat cu baterii litiu-ion, care, la randul lor, sunt incarcate de energia generata la franare. De asemenea, in trafic aglomerat, motorul turbodiesel este oprit automat, el pornind instant cand soferul ia piciorul de pe pedala de frana. Acest sistem Stop/Start a dus si la micsorarea semnificativa a emisiilor de CO2, Corsa Hybrid ajungand la o valoare de 99 grame/km.

Opel Corsa Hybrid: 3,75 l/100 km
Pana cand Corsa Hybrid va trece de stadiul de concept si va fi comercializata in serie, Opel propune clientilor interesati de economie Corsa ecoFLEX, model propulsat tot de motorul turbodiesel 1.3 CDTI, care afiseaza un consum mediu de 4,5 l/100 km si emite 199 grame CO2 pe km. Performantele dinamice raman la un nivel decent. Masina accelereaza de la 0 la 100 km/h in 14,5 secunde si atinge o viteza maxima de 163 km/h.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.