Kia a decis sa inceapa productia SUV-ului Sportage la uzina din Zilina (Slovacia), unde se desfasoara si productia gamei cee’d.

Uzina moderna construita de coreeni in Slovacia nu este inca la capacitate maxima si permite asamblarea lui Sportage, chiar la un nivel mai bun de calitate decat pana acum. SUV-ul compact al coreenilor, care s-a vandut in peste 100.000 de exemplare din 2004 pana in prezent, a primit cu aceasta ocazie si un facelift minor, vizibil mai ales datorita redesenarii subtile a partii frontale.

Kia Sportage va fi fabricata in Europa

Din punct de vedere tehnic a fost modificata directia, pentru a oferi un feedback mai bun si suspensiile, care au fost putin intarite pentru a micsora ruliul in viraje. Si franele au fost "atinse" de ingineri, Sportage inregistrand acum o distanta de franare de 41,6 metri, de la 100 km/h.

Datorita unui nou proces de vopsire a caroseriei, permis de tehnologia uzinei din Slovacia, modelele Sportage asamblate aici vor beneficia de garantie de 10 ani la perforarea prin coroziune, fata de 6 ani in prezent.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.