Renault va participa la Michelin Challenge Bibendum, o competitie rezervata modelelor ecologice, cu un model Logan experimental, fabricat la uzina din Pitesti.

Logan Renault eco2 Concept vrea sa arate ca nu doar modelele scumpe pot avea pretentii de automobile ecologice. Masina cu care Renault va participa la Michelin Challenge Bibendum, competitie desfasurata anul acesta la Shanghai, in China, este un model Logan optimizat din punct de vedere al motorului si al aerodinamicii, dar nu numai.

Propulsorul este cel de 1,5 litri dCi, cu 85 CP, dar care a suferit modificari la nivelul pistoanelor si al sistemului de injectie pentru eficientizarea combustiei. De asemenea, rapoartele in cutia de viteze au fost modificate, iar interiorul dispune de un avertizor care il ajuta pe sofer sa schimbe treptele la momentul cel mai bun pentru un consum minim.

Renault Logan eco2 Concept: 3,8 l/100 km!
Din punct de vedere aerodinamic, Logan a primit un splitter flexibil sub spoilerul fata, un eleron montat pe capota portbagajului si ceea ce francezii numesc "generator Vortex" - mici proeminente pe plafon pentru o mai buna dirijare a aerului. In felul acesta, coeficientul aerodinamic al masinii a scazut de la 0,36 (cat are un Logan normal), la 0,29.

Renault Logan eco2 Concept: 3,8 l/100 km!

Asta se traduce printr-un consum de doar 3,8 l/100 km si emisii de CO2 de 97 g/km. La acest rezultat contribuie si anvelopele Michelin, cu coeficient de frecare scazut.

Logan eco2 Concept utilizeaza in proportie de 8,3% plastic reciclat, iar 95% din materialele utilizate la fabricarea masinii sunt reciclabile.

Renault Logan eco2 Concept: 3,8 l/100 km!

Ramane sa vedem cat de apreciat va fi Logan eco2 la competitia Michelin Challenge Bibendum, care se va desfasura intre 14 si 17 noiembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.