Or fi ei insensibili la costurile carburantului, dar incep sa vada avantajele motoarelor diesel, iar producatorii europeni atat asteapta.
Audi a anuntat ca incepand de anul viitor va introduce pe piata din Statele Unite unul dintre cele mai eficiente motoare TDI, din punct de vedere al emisiilor de noxe si al consumului. Este vorba de propulsorul V6 TDI de 3 litri (240 CP, 550 Nm), care va fi disponibil initial pe modelul Q7 si apoi si pe Audi A4. Germanii considera ca va fi rentabil pentru ei sa ofere acest motor americanilor, care nu prea agreeaza motoarele diesel pentru masinile de pasageri. Totusi, americanii au inceput sa fie mai sensibili la avantajele propulsoarelor diesel, cu conditia ca acestea sa ofere un nivel mare de putere. In plus, cei de la Audi vor sa speculeze si sensibilitatea americanilor pentru masinile "curate", oferindu-le un motor care nu se compara ca emisii de CO2 cu propulsoarele pe benzina, de cilindree mare, care domina piata de peste ocean.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.